content image

<<SUMMERTIME>>

In de week van 30,31,32, en 33 zijn wij op de zaterdagen gesloten in verband met vakantietijd. 

Daarnaast zijn wij vanaf 22 juli tot en met 16 augustus  open van 10.00-16.00 ( in plaats van 10.00-17.00) 

Komt u gezellig langs?

Eten in de Molen        

Welkom

‘Werken in de Molen’ is een initiatief van de JP van den Bent stichting. Wij bieden dienstverlening aan mensen met een lichte (meervoudige) verstandelijke beperking van alle leeftijden en helpen om hun wensen, dromen en idealen verwezenlijken. De JP van den Bent stichting kan ondersteuning bieden bij wonen, logeren en deeltijdopvang, trainen, dagactiviteiten en/of werk, crisis- en overbruggingsopvang. ‘Werken in de Molen’ valt onder dagactiviteiten en/of werk. Mensen kunnen bij ons hun talenten ontwikkelen, vaardigheden aanleren en vertrouwen krijgen in zichzelf en dat kan op verschillende gebieden. ’Werken in de Molen’ bestaat namelijk uit 3 onderdelen: “Eten in de Molen”, “Makerij in de Molen” en “Kopen in de molen”.

 

Eten in de Molen


In onze horecagelegenheid ‘Eten in de Molen’ kunnen mensen (vanaf 16 jaar) op verschillende manieren hun talenten ontwikkelen. Dit kan als gastheer/gastvrouw, ober, barmedewerker, afwasser of als kok. De ondersteuning wordt gegeven door een begeleider van de JP, waarbij iedereen een vaste begeleider zal hebben. Middels de dromenvanger (middel om dromen en wensen van een medewerker in kaart te brengen) word gekeken waar iemands talenten al liggen en waar iemand nog verder in wil leren. Voor elke medewerker kan dit traject dus anders zijn. De producten die we gebruiken, zijn veelal biologisch en/of streekgebonden. Door zelf goed contacten te onderhouden met onze leveranciers en onze medewerkers hierin mee te nemen, hopen we op arbeidskansen/doorstroming van onze medewerkers.

 

Makerij in de Molen


In onze creatieve ruimte ‘Makerij in de Molen’ kunnen medewerkers hun talenten ontwikkelen op verschillende gebieden. Middels creatieve bezigheden, kunnen medewerkers contacten leggen met anderen, zelfvertrouwen vergroten en ook het gevoel krijgen ‘ergens’ bij te horen. Door gebruik te maken van de dromenvanger wordt ook hier gekeken naar talenten en ontwikkelpunten. Het traject is afgestemd op de wensen en interesses van de medewerker. Tevens worden in de Makerij producten gemaakt die we in onze winkel verkopen.

 

Kopen in de Molen


In onze winkel ‘Kopen in de Molen’ verkopen we handgemaakte artikelen die afkomstig zijn uit onze Makerij. Ook verkopen we biologische en streekproducten, zoals losse biologische thee in leuke cadeauverpakking. De talentontwikkeling in ‘Kopen in de Molen’ is voornamelijk gericht op verkoopmedewerker

Wilt u meer informatie?

Werken in de molen, Zuidvliet 664, 8921 EZ Leeuwarden

06-51042922 of 06-22851532

etenindemolen@jpvandenbent.nl  makerij@jpvandenbent.nl

content image
content image
content image